Новата седмица идва с летни бури на места и високи температури

По Черноморието не се очакват валежи, възможни са прегърмявания в планините

17.06.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморието - до 18-20 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над Западна България ще се развиват мощни купести облаци с валежи с летен характер. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса, в Сливен и Русе - до 35-36, а по Черноморието - до 29  градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед с разкъсани облаци, без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-29 градуса. Морската вода ще бъде с температура от 24-15  градуса.

Прегърмявания ще има в Рила и в Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде умерен от северозапад. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще бъдат около 9-11 градуса, а на 1500 метра  - от 18 до 20 градуса.

Във вторник ще вали в Западна България, а на изток ще бъде слънчево. В сряда ще има повече слънчеви часове. Над планините ще се развива купеста облачност с възможност за превалявания в Централна Стара планина. В четвъртък и в петък ще бъде горещо с температури в населените места от 33 до 39 градуса. Разхладителни валежи се очакват в събота и в неделя. Слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)