16-годишен аниматор е сериозно пострадал при катастрофата с деца край Омуртаг

Автобусът е бил управляван от 69-годишен шофьор

14.06.2024 | 18:53 Редактор: Искра Ангелова

Автобус с над 30 деца катастрофира край Омуртаг. Групата е от училище в Добрич и е отивала на екскурзия. При инцидента по-сериозно пострадало е 16-годишно момче, други деца са с охлузвания.

Шестокласниците от училището в Добрич тръгват на екскурзия в Копривщица. Край омуртагското село Пъдарино по неясни причини автобусът, с който пътуват, се преобръща в канавката край пътя.

Като по чудо, децата се разминават само с охлузвания и уплаха. Групата е откарана за преглед в болницата в Търговище.

"Пристигнаха около 40 лица. 29 бяха разпределени като леко болни и ненуждаещи се от допълнително лечение. На няколко от децата, които бяха в шок, беше оказана помощ", сподели педиатърът в МБАЛ - Търговище д-р Свилен Саботинов.

"Всички деца бяха прегледани от съответните триажни групи по спешност", успокои зам.-директорът на МБАЛ - Търговище д-р Теодора Гуцева.

"Автобусът е самокатастрофирал. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях. Само има едно момче, което е на 16 години, е пострадало и му е оказана нужната помощ. За момента уточняваме какво е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимавал децата, но все пак е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Автобусът е бил управляван от 69-годишен шофьор. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Вижте повече в репортажа.