Делян Пеевски: Младежите на България няма да ходят в задължителна казарма

Напомняме на Радев да не се изкушава да гази основния закон, каза съпредседателят на ДПС

14.06.2024 | 16:37 Редактор: Толя Стоянова
Делян Пеевски: Младежите на България няма да ходят в задължителна казарма

Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Трябва да сме наясно с едно - единствено българският парламент може да взема подобни решения, а ние многократно вече заявихме, че няма да се допусне подобно нещо! Ние много ясно слушаме и чуваме гласа на хората и сме категорични - младежите на България няма да ходят в задължителна казарма", каза той.

По думите му конституцията много ясно прокламира правомощията на институциите.

"Отново напомняме на Радев да не се изкушава да гази основния закон, воден от лични политически амбиции, а да изпълнява конституционните си задължения", добави съпредседателят на ДПС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Радев и Пеевски пробват обществените настроения. Единият играе загрижен за българската армия-че нямало да има резерв след 10 години, а другият привидно отхвърля задължителната военна служба. Ако някой е чел стратегическите ни военни документи ( публични са), ще види, че там е записано, че заради ангажиментите към НАТО и отбраната та България, ако не се реши кадрови проблем в отбраната, ще се въведе задължителна казарма. Впрочем, 2023г . се прие мобилизация да извършва министъра на отбраната. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 1 месец
Става все по-трагикомично. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Бидон
преди 1 месец