Пълни храмове в Деня на християнското семейство, Поликарп с призив към миряните

В "Св. Неделя" в София ще се проведе празничен духовен концерт

21.11.2023 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова

Днес е Денят на християнското семейство, църквата празнува Въведение Богородично. Традицията повелява цялото семейство да отиде на черква, а след това вкъщи да се събере на празнична вечеря.

Стотици миряни се стекоха в православните храмове с молитва за мир и благоденствие.

В катедралния храм "Св. Неделя" в София тя беше възглавена от викарния епископ на Софийска Митрополия Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп.

"Денят на християнското семейство носи приятни емоции, защото ние сме част от тази младеж и се надяваме с Божието благословение да се увеличаваме", сподели Иван.

"Тук съм заради вярата в Бог, той ни помага да имаме щастливи и здрави семейства", каза Мария.

"Всяко едно българско семейство, всяка една православна душа да съгражда едно истинско и достойно семейство, да възпитава своите деца във вярата. На всички пожелаваме здраве и достойни дни", заяви Белоградчишкият епископ Поликарп - викарен епископ на Софийския митрополит.

В 18:00 часа в църквата ще се проведе и празничен духовен концерт. В него ще участват единственият дирижиран от митрополит хор - представителният хор "Св. ап. Карп" при Старозагорска света митрополия, с главен диригент Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, както и мъжкият хор при храм "Св. Неделя", с главен диригент проф. протопсалт Мирослав Попсавов. Входът на събитието е свободен.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR