С риск за живота бургазлии преминават по крайбрежната алея към кв. "Сарафово"

Община Бургас подготвя ново искане за възстановяването ѝ

21.11.2023 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Община Бургас подготвя ново искане за възстановяване на крайбрежната алея към "Сарафово", което ще бъде изпратено в Министерството на регионалното развитие.

След бурята и петметровите вълни, алеята, която свързва Бургас с кв. "Сарафово", е неизползваема. Пешеходци и велосипедисти вече трябва да минават по горния много по-неудобен "селскостопански" път. За щастие, при пропадането на терена, който е държавна собственост, няма пострадали хора.

През минала години Община Бургас два пъти иска помощ от държавата за спиране на пропадането на част от крайбрежна улица. Сега подготвя ново искане. 

"Сумата по предварителни разчети е 6,5 млн. лв. Разделена е на три етапа, като най-важният етап, който искаме да направим, е една подпорна стена, която да спре рушенето на морския бряг. Тя е на стойност около 2 милиона лева", заяви зам.-кметът по строителството в Община Бургас Чанка Коралска.

Докато държавата реши как ще бъде решен проблемът с укрепването на пропадналата алея, пешеходци и колоездачи продължават да преминават с риск за живота. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.