МС предлага да приемем еврото от 1 януари 2025 г.

Това е записано в постановление, публикувано за обществено обсъждане

24.09.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова
МС предлага да приемем еврото от 1 януари 2025 г.

България да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Това е записано в постановление на Министерски съвет, публикувано за обществено обсъждане. В мотивите се казва, че е необходимо "новата индикативна дата да бъде закрепена в признат от правния ред източник с цел подготовката за смяната на официалната парична единица и съответната цел".

Европейската централна банка е отбелязала и няколко предложения за технически промени. Във тази връзка се предлага създаването на Координационен съвет за подготовка на България за членство в Eврозоната, който да отговаря за организирането и координирането на практическата подготовка.

С предложените промени се актуализират функциите и ръководството на някои от работните групи към този съвет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

1
0 rate up comment rate down comment 0
Що е то?
преди 2 месеца
Кое точно легитимира правото на 7 % да налагат волята си над 70 % от българите, не ми е много ясно? Значително мнозинство не искат еврото, но важното е , че хората на посолството го искат. Това ли ви е демокрацията? Пак външни обстоятелства, изглежда, ще попречат на псевдодиктаторите, назначени от посолството, да реализират намеренията си.Не знам как посолството си представя едновременно - да воюваме с Русия,да приемем еврото и все още да сме член на ЕС и НАТО при все, че може да нямаме държава? Сигнализирай за неуместен коментар