Правителството и туризмът стартират активен диалог за допълнително изсветляване на бизнеса

"Най-големият потенциал за подобряване е там, където са най-големите проблеми", заяви премиерът Денков

21.09.2023 | 20:55 Редактор: Искра Ангелова
Правителството и туризмът стартират активен диалог за допълнително изсветляване на бизнеса

Министерството на туризма съвместно с представители на бранша и Министерството на финансите ще изработят конкретни мерки, които да гарантират, че добросъвестните хотелиери и ресторантьори, които градят имиджа на България като туристическа дестинация, няма да страдат от нелоялна конкуренция поради порочни практики.

След като се оформят предложенията, ще бъдат обсъдени и при постигнато съгласие ще се изготви споразумение между правителството и сектора, съобщиха от МС.

Това беше договорено на днешната среща на министър-председателя акад. Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес. В разговора участваха също министърът на туризма Зарица Динкова и министърът на финансите Асен Василев. В хода на срещата от бранша споделиха редица проблеми, трупани с години, които им пречат да работят спокойно.

"Най-големият потенциал за подобряване е там, където са най-големите проблеми. Ако предложите решения, които са смислени, ще ги обсъдим и ще ги реализираме", заяви премиерът акад. Денков. Министър-председателят подчерта, че ефективни действия могат да бъдат реализирани много по-успешно с подкрепата на бранша.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR