Миньори и енергетици затварят ключови участъци в София, искат ясно енергийно бъдеще

Работници от целия въгледобивен сектор в България настояват за запазване на работните места

19.09.2023 | 07:40 Редактор: Вяра Димова
Миньори и енергетици затварят ключови участъци в София, искат ясно енергийно бъдеще

Синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" на миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов "За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!". Шествието ще започне в 11:30 часа от площад "Св. Александър Невски", ще премине по ул. "Оборище", ул. "Г. С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Княз Александър Дондуков".

Протестният митинг ще започне в 12 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет на бул. "Княз Александър Дондуков" 1. В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България, които настояват за запазване на работните им места основно във въгледобивните предприятия в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: БГНЕС / Архив