Протест блокира София. Костадинов: Кабинетът не заслужава 100 секунди толеранс

Организиран е от "Възраждане" и "Левицата"

10.06.2023 | 13:05 Редактор: Петя Кръстева

Центърът на София е блокиран от протест. Организатори на демонстрацията са партия "Възраждане" и "Левицата". Те излязоха на жълтите павета, за да изразят несъгласието си с действията на настоящия редовен кабинет и да поискат неговата оставка. Недоволството прерасна в шествие из столичните улици.

"Това е американско правителство. Този окупационен колониален режим не заслужава не 100 дни толерантност, а 100 секунди, защото неговата цел е да унищожи българската държава", коментира Костадин Костадинов.

Протестиращите бяха категорични, че управлението е безпринципно, тъй като то е излъгало избирателите си.

"България е разкостена, на върха ѝ са хора, които са позиционирани продуктово", твърдят други. От жълтите павета ще тръгне протестно шествие по бул. "Цар Освободител", което да стигне до триъгълника на властта. На площада са и родителите, загубили децата си при произшествия, те обаче стоят встрани от демонстрацията на партиите.

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
5 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 9 месеца
ПРОРУСКА ПАРТИЯ ОБВИНЯВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧЕ БИЛО ПРОАМЕРИКАНСКО ! Я СЕ СКРИЙТЕ, ЧЕ МЕ РАЗСМИВАТЕ ! АЗ НЕ ОЧАКВАМ ОТ КОСТАДИНОВ ДА Е ПРИНЦИПЕН ! ПРОСТО ДА НЕ Е СМЕШЕН ! Сигнализирай за неуместен коментар