И отново: Паркиране в зелена площ, предвидена за детска площадка

В Helpbook получихме сигнал от кв. "Овча купел" в София

10.06.2023 | 06:50 Редактор: Анисия Иванова
И отново: Паркиране в зелена площ, предвидена за детска площадка

И отново тежкият проблем с паркирането в София - в платформата Helpbook.info ни писаха за автомобили в зелени площи в район "Овча купел" на София.

"Бих искал да подам сигнал за паркирали в зелени площи коли в кв. "Овча купел". Броят на автомобилите, които паркират в зелената площ, която освен че представлява общинска собственост е предвидена и за детска площадка, се увеличава прогресивно, а автомобилите не паркират там инцидентно, а използват мястото за безплатен паркинг.

Паркирането в зелени площи се случва на ул. "Драгоман" в кв. "Овча купел". На мястото има зелено каре, което е общинска собственост и предвидено за детска площадка. На мястото паркират както автомобили спрени от движение, така и такива, които имат право да се движат по общинската пътна инфраструктура.

За проблема е сигнализирано до Столичната община и Столичен инспекторат многократно, но решение липсва. Единственото нещо, което е предприемано до момента, е да се поставят жълти стикери на автомобилите, които не са в движение, за да бъдат информирани собствениците им, че трябва да ги преместят в срок от 3 месеца. Резултат от това действие липсва.

В разговори с "Център за градска мобилност" и молба към тях да репатрират неправилно паркиралите автомобили, получихме отговор, че за същото трябва да бъдат сезирани от "Зелени системи" към община "Овча купел", а те на свой ред от служба "Инспекторат". За мое учудване, нищо от това не се е случило до момента", завършва сигналът.

Снимка: Helpbook