Бивш командос на погребението на Ангел Христов: Убиха го по класическия начин

"Държавата използва такива хора, изстисква ги и ги изхвърля", каза той

08.06.2023 | 15:17 Редактор: Искра Ангелова
Бивш командос на погребението на Ангел Христов: Убиха го по класическия начин

"Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма да умрат. Държавата използва такива хора, изстисква ги и ги изхвърля", казва бивш командос на 75 години, дошъл на погребението на Ангел Христов - Геле.

Той е категоричен, че Геле не е починал от инфаркт. Според него не било важно как се е прибрал в страната, а "важното е как го убиха".

"Убиха го по класическия начин. Такъв здрав човек как ще умре от инфаркт", каза бившият командос, който отказа да си каже името, но показа карта, че членува в Съюза на българските командоси.

Преди минути траурната процесия тръгна от църквата "Св. Георги" към гробищата в Дупница.

За смъртта на Ангел Христов, известен като единия от Братя Галеви, стана ясно на 3 юни. Христов и съдружникът му Пламен Галев се издирваха с червена бюлетина от Интерпол в продължение на 11 години. Смяташе се, че двамата са извън страната, припомня "24 часа".

Геле е починал в имението си в село Ресилово в събота. Погребението му трябваше да бъде на 4 юни /неделя/, но тялото му бе иззето заради разследване на МВР и прокуратурата. След аутопсия тялото бе върнато на близките, за да могат да го погребат. Поклонението се състоя в храм "Св. Георги" в Дупница в четвъртък.

Снимка: Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 2
до: анонимен
преди 9 месеца
Ако му наливат вряла вода в гърлото няма ли да се видят следи от изгаряне? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 9 месеца
И класическият начин някой да умре насилствено от инфаркт е - да му наливат вряла вода в гърлото, докато сърцето му се пръсне. При аутопсията не се откриват следи от насилие... Сигнализирай за неуместен коментар