"Все едно пада бомба": Противоградна ракета разби тухлен зид във врачанско село

За щастие, по време на инцидента в близост не е имало хора

08.06.2023 | 13:35 Редактор: Юлиан Христов

Противоградна ракета падна във врачанско село. Капсулата е разбила тухлен зид на семейство в село Добролево. За щастие, при инцидента няма пострадали. В сряда вечерта се чул силен взрив. 

"Аз си бях вътре в къщи, но чух гърма и помислих, че може някой да хвърля бомбичка. Излязох и дворът ни се беше задимил - една димна завеса, нищо се не вижда и миришеше страшно на бакелит, изгоряло. Махалата се изплаши от тоя гърмеж, то беше като бомба все едно пада", каза жителят на село Добролево Кристана Славова.  

Над врачанското село последвали още изстрели на противоградни ракети. Заради силния дъжд Кристина останала вкъщи. На другия ден видяла части от капсулата до зида.  

"Тръгнах насам и видях, че цигли са паднали и тука по дувара, имаме повреда и видях тука това нещо и викам "а значи това тука е гръмнало", разказа жената.

Съседката също чула гърмежа, но никой не предполагал, че може да е паднала противоградна ракета на улицата.  Хората казват, че за първи се случва подобен инцидент и се надяват той да не се повтори. 

Вижте повече в репортажа.