Неочакван обрат: Шестима магистрати оттеглиха предложението за отстраняване на Гешев

Обвинител №1 обяви искането за несъстоятелно

08.06.2023 | 11:06 Редактор: Петя Кръстева
Неочакван обрат: Шестима магистрати оттеглиха предложението за отстраняване на Гешев

Шестима кадровици оттеглиха предложението си за отстраняване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви единият от вносителите Огнян Дамянов. От своя страна Иван Гешев предложи искането да се гледа, за да се види колко е несъстоятелно.   

Повече от половин час кадровиците дискутираха дали да включат обсъждането като допълнителна точка в дневния ред на ВСС. Тя не беше включена в предварителния дневен ред. Иван Гешев призова ВСС на първо място да са юристи и да не нарушават правилата и Конституцията. Той каза, че няма притеснения и не иска да става причина да се бави процедурата. 

"Ще съдействам напълно, но имам право на защита", добави главният прокурор.

Заседанието на ВСС се председателства от правосъдния министър Атанас Славов. Ние сме в класическата ситуация, че всичко е казано, но не от всеки, заяви той след близо час дебат дали точката да бъде включена в дневния ред.

Според Цветинка Пашкунова няма проблем да започнат да обсъждат точката с разпит на свидетелите, които са призовани.  Един от тях е зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров, пише "24 часа".

След един час дебат точката беше включена с 15 гласа "за". Четирима - Пламен Найденов, Севдалин Мавров, Вероника Имова и Олга Керелска бяха против. Иван Гешев не участва в гласуването.  Кадровиците решиха да я гледат като първа точка от дневния ред. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Оффхх
преди 10 месеца
Та нали всичко това е едно представление за публиката, чрез което се цели важните неща, които се случват, да останат незабелязани! Гледайте си шоуто на НС и главния прокурор, докато доунищожават България парче по парче. Сигнализирай за неуместен коментар