"Всичко започна да дрънчи": Трусът извади хората от пловдивския район "Тракия" по улиците

Няма нанесени сериозни материални щети

07.06.2023 | 18:31 Редактор: Елеонора Танева

Земетресението от 4,8 по Рихтер е усетено в цяла  България. Евакуирани бяха училища и общинска администрация в Пловдив. Най-силно е е усетен трусът в район "Тракия", където са най високите блокове. Жителите на града под тепетата излязоха по улиците. 

"Доста силно се разлюля, ние сме на 11-ия етаж, всичко започна да дрънчи, не беше много дълго, беше кратко. Децата се уплашиха, тръгнаха да тичат по стълбите", каза жител от квартала.

Друг описва преживяното като "бомба", усетил е труса вертикално и хоризонтално.

В село Крумово, близо до епицентъра на труса, няма сериозни щети заяви пред Bulgaria ON AIR  кметът.

"По мои наблюдения по общинските сгради има напукани керемиди, разрушени комини, но няма пострадали", уточни Румяна Самоковарева.

До този момент няма подадени сигнали за разрушения и пострадали хора, съобщиха от Оперативния център на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. 

Силно земетресението е било усетено и в Садово. Кметът съобщи за Новините ON AIR, че първоначално е било  вертикално, после хоризонтално.

Служителите от администрацията са били изведени веднага на площада.  Децата от детската градина са били изкарани на открито в двора, повикани са родители, които могат да вземат малчуганите. Няма данни за разрушения.

Вижте повече в репортажа.