Министър Цеков: Търпимостта е правилното решение за пътищата с нарушения

Арх. Шишков посочи, че от новия регионален министър може да се очаква летящ старт

06.06.2023 | 22:50 Редактор: Искра Ангелова
Министър Цеков: Търпимостта е правилното решение за пътищата с нарушения

Търпимостта е правилното решение за изградените с нарушения пътища. Добре е да съставим всички документи, които да ни дадат увереност, че те са годни за експлоатация. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който на церемония в МРРБ прие поста от своя предшественик арх. Иван Шишков, съобщиха от министерството.

"Регионалната политика стои в основата на целия икономически прогрес на държавата. Политическото говорене трябва да е малко, а технократското трябва да преобладава. Възнамерявам да продължа линията на работа на своя предшественик по търсене на решенията, които полезни за обществото", каза още министър Цеков. Той изрази своята удовлетвореност от съвместната си работа с арх. Шишков и напомни, че е имал възможността да работи с него в Народното събрание.

Регионалният министър обясни, че в първата седмица фокус за него ще бъде да се запознае с отчета за работа на министерството в мандата на служебното правителство и с най-належащите за разрешаване проблеми.

Арх. Иван Шишков посочи, че от новия регионален министър може да се очаква летящ старт. За целта той му оставя карта с магистралите и информация за напредъка на обектите, за да не се губи ритъм.

Той информира, че е възложил на Агенция "Пътна инфраструктура" да направи точен доклад за състоянието на пътищата, за да може въз основа на него да се вземат управленски решения.

"Оставям работа. Очаквайте приемственост, включително от колегите", обърна се Иван Шишков към новия регионален министър.

Снимка: Пресцентър на МРРБ