От Helpbook: Притеснително близки строежи до блок в София, клатят ни като при земетресение

Наш потребител се обърна към ДНСК с молба за проверка

06.06.2023 | 22:30 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Притеснително близки строежи до блок в София, клатят ни като при земетресение

Наш потребител се обърна чрез платформата на Helpbook.infо към ДНСК с молба за извършване на проверка на строеж:

"Пиша ви като живуща в кооперация, до която започнаха два строежа едновременно, залепени до нашата кооперация. Става въпрос за град София, кв. "Лагера", ул. "Плиска" 19. Обектът е кооперация, на която и от двете страни в момента започнаха разкопки за строеж на жилищни блокове, които са буквално залепени до кооперацията ни. Освен че шумът и замърсяването са постоянни, разкопките клатят кооперацията като при земетресение. Нито сме били предупредени, нито ни е обяснено процесът и времетраенето на проекта.

Постоянното клатене създава страх в живущите и не смятам, че е нормално разкопките да са на сантиметри от основите на нашата кооперация. Освен това, става въпрос за два огромни и дълбоки изкопа, които започват по едно и също време, поставяйки сградата по средата на две огромни дупки. Моля ви, пратете проверка за тези строежи, защото има сериозно притеснение от живущите за безопасността ни. Най-малкото, което може да се направи, е да бъде предоставена подробна информация при положение, че сме пряко засегнати.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС