"Възраждане": Ангел Георгиев и Веселин Вешев са готови да си дадат депутатския имунитет

Невинни са, подчертават от партията

05.06.2023 | 18:46 Редактор: Тодор Петров

Народните представители на "Възраждане" Ангел Георгиев и Веселин Вешев ще имат възможност да спечелят образуваното дело, защото са невинни. Припомняме, че преди три години след протест на "Възраждане" пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста.

Това се казва в позиция на "Възраждане", след като преди часове главният прокурор Иван Гешев поиска имунитетите на двамата народни представители.

"Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие. Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест", твърдят от "Възраждане".

И двамата народни представители не се притесняват сами да си дадат имунитета, защото  са невинни, подчертават от партията.