Българите замениха Занзибар с друга екзотика: Малдивите и Сейшелите

Туроператорите отичат много резервации за дестинации като Тунис и Малага

05.06.2023 | 18:12 Редактор: Вяра Димова
Българите замениха Занзибар с друга екзотика: Малдивите и Сейшелите

В момента туризмът започва да се възстановява до предпандемичните нива с много висока скорост. Търсенето в сектора е все по-високо, като най-желаните екскурзии са със самолет, а сред най-предпочитаните дестинации за 2023 г. се нареждат Париж и Рим. На следващо място е Тоскана и най-вече италианските езера. Тези дестинации са предпочитани, защото не са далечни и има сигурен двупосочен транспорт. Това коментира туроператорът и екскурзовод Люси Закеосян пред Bloomberg TV Bulgaria.

Занзибар вече не е водеща сред екзотичните дестинация. Тя е изместена от популярните Малдиви, Сейшелските острови и Тенерифе.

Поведението и нагласите на туристите не са се променили особено от преди Ковид. Премахването на ограниченията даде тласък на пътуванията и събуди желанието у хората за опознаване на нови места. Тази година има много резервации за дестинации като Тунис и Малага също.

"Заради Пандемията голяма част от хотелите затвориха. Останаха малко места за нощувка и то на много високи цени. Увеличението на цените за почивки е неизбежно, но за момента то е минимално", посочи Закеосян.

България има голям потенциал да бъде водещ център на туризма, но трябва да се създаде сериозна реклама от наша страна.

"Рекламата ни в Европа не е добра. Няма го това масово пристигане, както беше преди пандемията", каза още тя.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
хммм
преди 10 месеца
A да си стоят в България... не могат ли?!? Сигнализирай за неуместен коментар