"Водата дойде и заля всичко": Ребърково и Люти дол са откъснати от света

Населени места все още са без ток и питейна вода

05.06.2023 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Огромни щети след наводненията в Северозападна България. В три села в Ботевградско е обявено бедствено положение. 

Повече от денонощие едно от пострадалите села край Мездра - Ребърково, продължава да е без ток и питейна вода. Част от ул. "Ботулинска" в Ребърково е пропаднала в реката. Така достъпът до десетина имота е възможен единствено по тясна пътека. 

"Аз все още съм в шок, ние реално не можем да преминем, като затворени сме. Нямаме вода, ток и път. Днес детето има рожден ден, ние не може да празнуваме, защото не може да си стигнем до къщата", споделят жители.

Пороят е отнесъл два електрически стълба и водопровод. Част от селото е все още без ток и вода. Екипи на енергото трябва да влязат с техника и да възстановят електрозахранването. Това обаче е възможно, след като бъде възстановен пътят.

 Откъснати от света останаха семейство Станкеви от с. Люти дол. Реката отнесла моста, който бил единственият достъп до имота им. Виждаме ги през реката, но разговаряме с тях по телефона. 

"Водата дойде изведнъж и заля всичко. Нямаме никакъв достъп до каквото и да било. Ще изкараме една седмица да кажем няма проблем, обаче и двамата сме откъснати от света, нямаме възможност да ходим и на работа", споделиха потърпевшите. 

От община Мездра е сформирана комисия по бедствия и аварии, която започва огледи на пораженията в двете села.

Вижте повече в репортажа.