Жители за Ангел Христов: Беше прекрасен гражданин, не знаехме, че се издирва от Интерпол

По информация на Bulgaria ON AIR няма следи от насилие по тялото

04.06.2023 | 13:45 Редактор: Михаела Димитрова

В този час бе обявено опелото на Ангел Христов в храма "Свети Георги Победеносец", но днес стана ясно, че няма да има такова. Причината е разследването, което се води в момента по изясняване на обстоятелствата как Ангел Христов се е озовал в България. Мъжът се издирва от 2012 година, когато след като му беше повдигнато обвинение за участие в престъпна група за рекет, той напусна страната заедно с Пламен Христов. Двамата са известни като братя Галеви.

Хората в Дупница знаеха, че Ангел Христов е починал и говореха, че ще има опело. Някои останаха разочаровани, че то няма да се състои. Районът около църквата бе почистен, а тревата бе окосена от общината.

"Чух, че се отлага погребението. Радиото ми каза, аз не знаех", сподели жител на града.

"Чудесен човек, познавах го, не сме знаели за шарлатании, беше прекрасен гражданин на Дупница. Тези златни кубета на църквата ги направиха те. Не сме знаели, че са били издирвани от Интерпол. Скоро не сме го виждали, къде да го видим", коментира гражданин на Дупница.

Ангел Христов един от братята Галеви се издирва от 11 години с червена бюлетина на Интерпол. От МВР започват две разследвания. Едното е да се установи как Ангел Христов е влязъл в България, без да бъде забелязан, а другото разследване е да се провери дали има нарушения и защо районната полиция в Кюстендил не е разбрала, че Ангел Христов се е върнал в България.

От прокуратурата също водят две разследвания едното е да се установи дали наистина 53-годишният мъж, който е починал в дома си, е наистина Ангел Христов, както и да се установят причините за неговата смърт.

По информация на Bulgaria ON AIR няма следи от насилие по тялото. То е откарано в съдебна медицина в София за аутопсия. Няма информация в страната да е влязъл човек с името Ангел Христов. Това може да е станало с чужди документи и чужда самоличност. 

В село Ресилово продължава да има кола на жандармерия, но съседите не казват дали някога са виждали Ангел Христов.


1
1 rate up comment rate down comment 1
Срам
преди 9 месеца
Тези жители, които възхваляват братя Галеви на луната ли са живяли последните 15 години?Къде са живяли когато града се беше вдигнал на протест и Румен Петков стигна до унижението да се среща с тарторите на града?Цял свят знае че Интерпол ги издирва, само тероризираните дуптичани не знаят. Прости, дребни душици. Сигнализирай за неуместен коментар