"33 години след промените отново сме тук": Граждани протестират пред президентството

Според демонстрантите президентът защитава руските интереси

02.06.2023 | 19:00 Редактор: Юлиан Христов

За втори ден тази седмица множество хора се събраха пред президентството, за да протестират. Организатор на демонстрацията е "Правосъдие за всеки".

Причина за недоволството е позицията на Румен Радев при връчването на втория мандат, когато президентът каза, че мандатът е дискредитиран и призова ПП-ДБ да го върнат неизпълнен.  

Според протестиращите президентът защитава руските интереси.  

"Жалкото е, че 33 години след промените, ние сме от първите митинги, пак трябва да сме тук и да защитаваме парламентарната република и членството на страната ни в ЕС. Вчера той беше единственият президент, който избягваше Зеленски", коментира протестираща. 

Според демонстрантите президентът пречи за съставянето на редовно правителство. Хората скандираха "Оставка" под прозорците на президентството. 

"Категорична подкрепа на България като член на ЕС. Недопустимо е това, което се случва в момента. Някакъв самозванец, всъщност не е самозванец, защото ние си го избрахме, се гаври с целия народ. Аз не съм специалист по конституционно право, но моето лично мнение е, че той морално мина всякакви граници. Да си опакова химикалките, календарчето и да си ходи вкъщи и да си гледа живота", каза друг протестиращ. 

Очаква се протестът да се насочи към парламента. Там участниците в него ще заявят ясно, че България има европейско бъдеще.  

Снимка: Теодора Георгиева, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 2
Каквото повикал....
преди 10 месеца
А вие чии интереси защитавате-българските ли? Само с Москва се занимавате.Знае се кой финансира това НПО и кой организира протеста. Не можете да ме убедите, че получавайки пари от чужда държава работите за българския интерес. За ваше сведение,Радев не обслужва Москва. Не разбирам как е възможно фанатичният страх от руско влияние, каквото няма в никой орган на власт, да оправдава предаване на властта в България на чужди посолства (записа)? Зависимостта от което и да е посолство е вредна. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
КИРУ ЖЪРТЪ
преди 10 месеца
ГОСПОДИН. РАДЕВ ВИЕ ТРЯБВАШЕ ДА. БЪДЕТЕ ПРЕЗИДЕНТ. НА. БЪЛГАРИЯ. АНЕ. РЕЗИДЕНТ. НА. МОСКВА. Сигнализирай за неуместен коментар