Донев: Живеем в кресливо време, нека замълчим и чуем завета на Ботев

"Свободата е съпротива срещу всяка проява на тирания и беззаконие", категоричен те премиерът

02.06.2023 | 14:31 Редактор: Петя Кръстева

Революционерът Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници, за които истината, свободата и справедливостта са ежедневна битка, в която отстъплението е немислимо. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в приветствието, което отправи от връх Околчица по случай отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

"Куршумът пронизал воеводата го убива веднъж и това се случва тук, на това място. Нека  обаче не забравяме, че с всяка измяна и пренаписване на неговата молитва за свободна и независима България убиваме Ботев отново", отбеляза Донев.

Премиерът напомни, че по обед, когато се чува воят на сирените, запазваме мълчание и си спомняме за българите, които наричаме герои и които в своето време са били хора с достойнство и чест.

"За националните ни герои свободата е избор и борба", заяви министър-председателят. По думите му свободата не може да те споходи, докато изчакваш удобен момент за нея. "Свободата е съпротива срещу всяка проява на тирания и беззаконие", добави Донев.

Министър-председателят Гълъб Донев посочи още, че живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите.

"Затова днес нека замълчим, но не за да премълчим истината или за да не посочим лъжата, а за да чуем завета на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България!", призова Донев.

 

Снимка: Министерски съвет