Христо Иванов за съдебната реформа: Ако е правилна, няма значение с чии гласове е приета

На разговора присъства и депутатът Делян Пеевски

02.06.2023 | 14:21 Редактор: Петя Кръстева
Христо Иванов за съдебната реформа: Ако е правилна, няма значение с чии гласове е приета

Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС. Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов по повод срещата с ръководството на ПГ на ДПС в търсене на подкрепа за конституционно мнозинство. В нея участие взе и депутатът Делян Пеевски.

"Трябва да има съдебна реформа. С кого да правим съдебна реформа ми кажете, при положение, че има много ясна аритметика на гласовете. Ние сме казвали винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове", каза Христо Иванов.

По думите му от ДБ не говорят "за възмездие и за вкарване на хора по списък в затвора". 

"Говорим за това да имаме независимо правосъдие. Независимо правосъдие не е нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват, нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения", категоричен бе той пред БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

1
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 3 месеца
Коя е "правилната реформа"- законите да важат за всички, с изключение на "нашите хора"? Сигнализирай за неуместен коментар