Ето ги имената на бъдещите министри в проектокабинета с мандат на ПП-ДБ

Съставът на правителството продължава да се обсъжда и не е окончателен

01.06.2023 | 18:30 Редактор: Тодор Петров
Ето ги имената на бъдещите министри в проектокабинета с мандат на ПП-ДБ

Ето кои са спряганите имена за проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, според източници на Bulgaria ON AIR, като съставът продължава да се обсъжда в момента и не е окончателен. 

Министър-председатели на ротационен принцип ще са акад. Николай Денков и Мария Габриел, като респективно те ще са и вицепремиери. Асен Василев пък е предложението за министър на финансите. 

Иванка Шалапатова е спрягана за министър на труда и социалната политика. Цвятко Георгиев може да оглави икономическото ведомство, а министър на електронното управление вероятно ще бъде Александър Йоловски. 

Първи в силовото ведомство ще е началникът на ГДБОП Калин Стоянов, а за министър на правосъдието се обсъждат имената на Милен Матеев и Екатерина Михайлова. Първи в отбраната ще е Тодор Тагарев - бивш служебен министър.

Мненията за министър на здравеопазването се обединяват около името на д-р Христо Хинков. А начело на транспорта ще е Георги Гвоздейков. Просветното ведомство може да се ръководи от проф. Генка Петрова - бивш зам.-министър. 

Друго познато лице от "Продължаваме промяната" - Даниел Лорер, пък е номинацията за министър на иновациите и растежа. Ключовият пост в министерството на земеделието, по всяка вероятност, ще се заема от Кирил Вътев - собственик на месопреработвателна компания. 

Първи в Министерството на околната среда и водите вероятно ще бъде бившият служебен министър Юлиан Попов. Министър на туризма - Зарица Динкова, която бе зам.-министър на външните работи. За министър на културата е предложен културологът Яна Генова. 

Бившият автомобилен състезател Димитър Илиев пък може да оглави спортното ведомство.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа


3
2 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 9 месеца
В началото аз безрезервно вярвах в ПП. Но сега, когато се подготвя операция ИЗПИРАНЕ НА БОРИСОВ, съм изумен. Борисов е създателят на Бандитската държава. Той е причината, Гешев е следствие. Има нещо гнило в цялата работа. В деня, в който ЕК ни обявява наказателна процедура за ПРАНЕ НА ПАРИ, някой ни пробутва ХРИСТО ХИНКОВ за министър на здравеопазването. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Ужас
преди 9 месеца
С Тагарев войната ни е в кърпа вързана, но когато обществото се вразуми, ще бъде късно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 9 месеца
Правителство на назционалното предателство! Сигнализирай за неуместен коментар