"Възраждане" се закани на ПП: Ще ги сваляме от трибуната, Пейков счупи очилата на наш депутат

"Заслужават да лежат в затвора за национално предателство", заяви лидерът на партията - Костадин Костадинов

01.06.2023 | 10:01 Редактор: Петя Кръстева

Простащината извира от всяка дума на "Продължаваме промяната". Никога не сме си позволявали от парламентарната трибуна да отправяме лични обиди. Това същество - Манол Пейков, в момента, в който станат да говорят от трибуната, ще ги сваляме веднага. Те вече нямат правото да представляват друг, освен себе си. Те опозориха НС и заслужават да лежат в затвора за национално предателство. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в НС след възникналото напрежение в НС след декларации на "Възраждане".

По думите му Манол Пейков е счупил очилата на депутата Веселин Вешев от квотата на "Възраждане".

"Рошавият господин (бел.ред. Манол Пейков) се пресегна към главата ми и ми взе очилата. Свали ги от главата ми и ги счупи", разказа той.

До саморазправата се стигна след декларация на ДБ, в която се посочва, че ще търсят подкрепа от ДПС за съдебната реформа. 

"Хора като Христо Иванов изпитват леснота да търсят за подкрепа ДПС  - с усмивка и без притеснения, въпреки сърцераздирателните си акции на "Росенец". Цялата енергия на протестите беше брутално предадена от тези, които днес разговорят с ГЕРБ за общо управление и търсят подкрепата на ДПС. Както каза Кирил Петков, след следващите избори ще стоите до тоалетната на парламента и ще ви заобикалят", подчерта депутатът Искра Михайлова от "Възраждане".

Явор Божанков побърза да ѝ отговори, че събитията от последните дни са "част от специално подреден план".

"Когато "Възраждане" говорят за национални предатели, трябва да знаят, че по видяната до момента логика - предателите са те", категоричен бе той. След изказването му група депутати от формацията на Костадинов го наобиколиха, а съпартийците му се притекоха на помощ.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бела
преди 10 месеца
ей, днес заради празника, доказаха че са в парламентарната градина. Къде са били ДБ- винаги са във всяка манджа мерудия Сигнализирай за неуместен коментар