Имам шанс да си отгледам децата: Майка се бори с множествена склероза, нуждае се от помощ

Единственият шанс за спасение за Весела е химиотерапия с присаждане на стволови клетки в болница в Москва

31.05.2023 | 18:58 Редактор: Петя Кръстева

Майка на две деца се нуждае от финансова подкрепа, за да се лекува от множествена склероза. Весела Николова е от София. Преди 12 години е диагностицирана с множествена склероза. При раждането на второто ѝ дете здравето ѝ се влошава. 

"Минала съм различни терапии, спиране на пристъпите, експериментални лечения, добавки, но болестта прогресира. При мен просто формата на множествена склероза е прогресираща и то доста бързо", коментира тя.

Единственият шанс за спасение за Весела е химиотерапия с присаждане на стволови клетки в болница в Москва. Лечението струва 50 000 евро, сума непосилна за семейството ѝ.

"Лечението в Москва зависи от степента на увреждането и формата. На мен ми дадоха между 70-90% шанс за спиране на болестта и евентуално възстановяване на двигателните ми функции. Като разбрах за това лечение, така се обнадеждих, че мога да се излекувам, да си отгледам децата", отбеляза още тя.

Всеки, който има възможност да помогне на Весела може да дари средства на:

Дарителска сметка: Весела Николаева Николова 
IBAN: BG38STSA93000029884330 
BIC: STSABGSF 

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.


2
2 rate up comment rate down comment 0
Мира Г
преди 10 месеца
Направете акция при pavelandreev. По-лесно е с даренията за много хора от банков превод. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 4
КР
преди 10 месеца
Лъжат ви само. Нямайте вяра на Москва! Сигнализирай за неуместен коментар