Превръщат ли се Родопите в любима туристическа дестинация?

Който не е видял Родопите, не е видял България, коментира изразът на Иван Вазов Фатме Молаахмед

29.05.2023 | 21:43 Редактор: Михаела Димитрова
Превръщат ли се Родопите в любима туристическа дестинация?

Новата онлайн платформа Rodopi.travel представя подробна информация за забележителностите в Родопите, като опитва да събере в един портал всички пещери, екопътеки и забележителности. Това разказа основателят на платформата Фатме Молаахмед.

Тя цитира Иван Вазов, който казва: "Който не е видял Родопите, не е видял България", и потвърди, че вече има едно място за това след изпълнението на проекта за създаването на единен интернет портал.

Фатме Молаахмед обясни, че в началото идеята е била да се представи само Сърница. "Направи ни впечатление, че няма събрани такива обширни статии дори за околните туристически курорти като Велинград или Доспат. Търсейки, идеята се разрасна да бъдат включени целите Родопи", посочи тя.

Освен забележителностите, порталът се разширява постепенно с различните туристически дейности в различните курорти. Подробните над 200 статии са събирани от налични справочници, интернет публикации, като целта им е освен да привличат вниманието на туристите, да дават и полезна информация.

Повече по темата вижте в Bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay