Прокуратурата проверява "Продължваме промяната" за престъпление против републиката

Сигналът беше подден

29.05.2023 | 18:46 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата проверява

Прокуратурата образува проверка срещу "Продължаваме промяната" за престъпление против републиката по сигнала на ВМРО. 

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ ПП-ДБ Радостин Василев в петък. 
Част от мотивите, внесени първо от ВМРО в СГП са:

От изтеклите записи в публичното пространство става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. 

Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ!  Това е национално предателство! Нещо повече - това е престъпление по смисъла на българското законодателство. 

От ВМРО цитират чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: "Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…".

От патриотичната организация призовават за наказателна отговорност: "Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно."

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 2
Бонго Бонго
преди 10 месеца
Сега ли реагира прокуратурата?????Чак сега???А Петков с двойното гражданство???? Не трябва ли да СЕ САМОСЕЗИРА????? ПОДПИСАНО ОТ РАДЕВ КОКАРДЖАТА.СЪСИПАХА НИ ДЪРЖАВАТА , СЕГА ЛИ РЕАГИРАТЕ???? МНОГО СТЕ ЗАСПАЛИ ЗАЩО ТАКА??? Сигнализирай за неуместен коментар