След 8 г. чакане - в Сърница вече има денонощна Спешна помощ

Министър Меджидиев обеща да съдейства с обезпечаване на кадри и от големи болнични заведения в страната в случай на необходимост

29.05.2023 | 16:55 Редактор: Елеонора Танева
След 8 г. чакане - в Сърница вече има денонощна Спешна помощ

След 8 г. чакане  в Сърница откриха филиал за 24-часова спешна помощ.

Това, че сте чакали 8 години, в моите представи е недопустимо. Като лекар с 28 години опит в сферата на медицината и като началник на Спешното отделение в най-спешната болница в България – "Пирогов", за мен този ден е празник. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на откриването на филиала.

На официалната церемония присъстваха още кметът на Община Сърница Неби Бозов, областният управител Трендафил Величков и др.

По думите на здравния министър нуждата от изграждането на такъв център е належаща, не само поради труднодостъпното географско местоположение на региона и затрудненото придвижване до най-близкия Център за спешна медицинска помощ, но и поради факта, че гр. Сърница е курортен център, което значително увеличава броя на населението през туристическите сезони.

Министър Меджидиев изрази своята удовлетвореност от факта, че по време на мандата на служебното правителство, са открити Спешни центрове и в Созопол, и в Приморско, което е резултат от водената последователна политика в приоритетни за него сфери – майчино и детско здравеопазване, както и спешност във всяка една точка на страната. 

Той обеща да съдейства с обезпечаване на кадри и от големи болнични заведения в страната в случай на необходимост. 

Кметът на Община Сърница Неби Бозов благодари на д-р Междидиев за това, че е превърнал в своя лична кауза призива на местните жители за Спешен център. 

"За всеки спасен живот в нашата община, Вие ще имате принос, защото цели 8 години се борехме за това, на което сме свидетели днес. За гостите и жителите на Сърница този Спешен център е едно успокоение", каза кметът на Община Сърница Неби Бозов.

Министър Меджидиев и кметът Неби Бозов откриха нова чешма – символ на традицията на Община Сърница. Тя е дарение от д-р Междидиев и Неби Бозов за жителите и гостите на града, с пожелание за здраве и благоденствие.

Снимка: МЗ