Бориславова критикува Радев за смяната на шефове на служби: Не е в духа на разделение на властите

"Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на международното публично право", допълва Бориславова

29.05.2023 | 15:30 Редактор: Михаела Димитрова
Бориславова критикува Радев за смяната на шефове на служби: Не е в духа на разделение на властите

На вниманието на всички, свикващи КСНС. Законите на страната трябва да се спазват - по буква и дух. Това написа в своя Facebook профил Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"И да, когато имаш назначено от теб служебно правителство и смениш ръководствата на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон засега, но не и неговия дух за разделение на властите", допълва тя.

"П.С. Подкрепата за Украйна не е обявяване на война, а мярка за спазване на международното публично право и териториалната цялост на една суверенна държава. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ", пише още Бориславова.

Нейният коментар дойде във връзка с публикация на журналиста Роси Михова, в който тя твърди, че "чула лично Румен Радев да обяснява как ще смени изцяло и скоротечно завареното ръководство на службите в момента, в който има на разположение служебно правителство."

"Както искате, така го тълкувайте. С когото искате, с него го сравнявайте", пише Михова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR