Гълъб Донев: Книгите ми дават крила, да си грамотен е себеуважение

Започна Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

29.05.2023 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

"Чети и откривай" - под това мото започна Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи. Цяла седмица в пространството пред НДК издателства ще изкушават малките читатели да се потопят в приказния свят на писаното слово. 

Пред НДК любителите ще могат да се запознаят и с най-новите книги, които са над 14 000. Те ще бъдат представени от 140 издателства.

Най-малките ще могат да намерят любимите си детски книжки в обособен кът. А днес началото на панаира даде премиерът Гълъб Донев.

"Благодаря ви, че успях да се снимам с вокална група "Врабчетата". Гълъб се снима с врабчета е едно добро начало за деца. Впрочем, когато се запознавам с деца, виждам учудването в очите им, когато чуят името ми и следва смях, и обяснение, че се казвам като гълъбите, които хранят в парка, но нямам крила като птиците - крила ми дават книгите. Да си грамотен човек е проява на себеуважение. Но да си грамотен човек е да отстояваш българския език в среда от хора, които пишат както им е удобно", заяви министър-председателят.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Радеви вълнения
преди 10 месеца
Крила ти дава че си от гей общността, не книгите. Яко бяха книгите къде по умни люде щяха да са на твоето място. Сигнализирай за неуместен коментар