Гълъб Донев: Книгите ми дават крила, да си грамотен е себеуважение

Започна Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

29.05.2023 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

"Чети и откривай" - под това мото започна Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи. Цяла седмица в пространството пред НДК издателства ще изкушават малките читатели да се потопят в приказния свят на писаното слово. 

Пред НДК любителите ще могат да се запознаят и с най-новите книги, които са над 14 000. Те ще бъдат представени от 140 издателства.

Най-малките ще могат да намерят любимите си детски книжки в обособен кът. А днес началото на панаира даде премиерът Гълъб Донев.

"Благодаря ви, че успях да се снимам с вокална група "Врабчетата". Гълъб се снима с врабчета е едно добро начало за деца. Впрочем, когато се запознавам с деца, виждам учудването в очите им, когато чуят името ми и следва смях, и обяснение, че се казвам като гълъбите, които хранят в парка, но нямам крила като птиците - крила ми дават книгите. Да си грамотен човек е проява на себеуважение. Но да си грамотен човек е да отстояваш българския език в среда от хора, които пишат както им е удобно", заяви министър-председателят.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Радеви вълнения
преди 9 месеца
Крила ти дава че си от гей общността, не книгите. Яко бяха книгите къде по умни люде щяха да са на твоето място. Сигнализирай за неуместен коментар