Сачева: Преговорите са замразени, не прекратени

Ако колегите от "Продължаваме промяната" не са възмъжали за стабилно редовно правителство, ще отидем на нови избори

28.05.2023 | 12:30 Редактор: Елеонора Танева
Сачева: Преговорите са замразени, не прекратени

За да има редовно правителство, то трябва да бъде стабилно. Не може да се даде цялата власт на 37 души, колкото са депутатите на "Продължаваме промяната". Ние сме 69 народни представители, ПП-ДБ са 64. За да може да има стабилно мнозинство, то трябва да подкрепя политики и действия на изпълнителната власт, които да са обществено полезни и приемливи за каузите и идеологиите на отделните партии. Това коментира депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

"Трябва да се изведат големите задачи пред България. За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени експерти, които да са взаимноприемливи и за двете парламентарни групи - и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ,  че могат да свършат задачите, които ще им бъдат възложени", убедена е Сачева.  

Пред БНР тя подчерта, че преговорите са замразени, а не прекратени, защото пред страната има важни задачи, които не могат да бъдат решени без редовно правителство.

"Най-доброто за България е да има стабилно редовно правителство. Това е държавническото, мъдрото, отговорното решение, от което може би ще пострада имиджът на някои политически партии, включително и на ГЕРБ, но това решение трябва да бъде взето и си струва да бъде взето. Ако колегите от "Продължаваме промяната" не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички рискове от това", каза още Сачева.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 9 месеца
Резултатите от нови избори биха били сходни. Сачева е забравила какво каза Борисов преди два месеца от Банкя: Нови избори ще са равносилни на самоубийствен атентат за страната ни. За него, за нея и още 4-5 човека от обкръжението е по-сгодно да задържат положението. Все още не е ясно кога точно отритнатият Горанов ще пропее. Той се чувства унизен и би могъл във всеки момент да ги хвърли в паника и изненада. Сигнализирай за неуместен коментар