Радостин Василев: Ще напусна "Продължаваме промяната", това е предателство

"Никой не е правил записи, това не отговаря на истината", каза депутатът

26.05.2023 | 11:09 Редактор: Михаела Димитрова

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е на път да се сформира коалиция между "Продължаваме промяната - Демократична България "и ГЕРБ-СДС. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство. Това заяви Радостин Василев пред медии по време на пресконференция, насрочена от самия него.

"Аз съм евроатлантически настроен, второ - точно при мен да търсиш дълбоката държава е най-голямата глупост, която някой може да изрече. Никой не е правил записи, това не отговаря на истината. Кирил Петков беше доста уплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са във сферата на жълтото", каза той.

Василев подчерта, че не е гласувал за Росен Желязков, защото не можел да гласува за представител на ГЕРБ. "Вероятно ще станем свидетели на коалиционно правителство след няколко дни", добави той.

"Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затвора. Не можем да бъдем конструктивни с мафията. Отчаянието, което Трифонов предизвика пред българското общество, ние сега го засилваме. Хората вече не искат да бъдат на избори. Това е дълбоката държава – когато неясно по какви начини се събират структури с една задкулисна цел", обяви той.

Той добави, че Петков, заедно с акад. Николай Денков, бъдещият премиер на България, са му казали, че профилът на правителство на обществото няма да бъде антикорупционен. "Т.е. профилът явно ще бъде корупционен", смята Василев и допълни, че в момента, в който е разбрал, че ще има коалиционно правителство, е бил наясно, че ще напусне "Продължаваме промяната", но не по такъв начин, по какъвто го прави днес.

"Аз не мога да излъжа обществото. Истината е много грозна, тя коства края на съществуването на "Продължаваме промяната" като проект", категоричен е Василев. Според него "истинската омерта, истинската дълбока държава е коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС".

"Много е тежко човек да преживява за втори път предателство, затова няма да участвам в чужди проекти. За мен остава само един път – истината и само истината", каза Василев.

След това той пусна Петков на запис, на който се чуват думи на Кирил Петков и Асен Василев.

"Няма манипулации, просто сме изрязали отделни моменти. Службите са моят таблет и мотя хол. Кирил Петков казва пред обществото, че те не са в коалиция, а те са в коалиция. Аз съм последователен. Нашата основна цел бе промяна на модела. Сега сигурно пак ще започне някой да говори, че сме купени. Не съм си позволил да го записвам в спалнята, не съм си позволил да го записвам в личен разговор. Този е пред Националния съвет, в който се казва, че Христо е при Карадайъ да се моли за конституционно мнозинство", обясни Василев.

"Ако някога съм лидер на партия, ще продължа да правя това, което винаги съм правил, ако ще да стоя до тоалетната и всички да ме подминават, както казва Кирил Петков, но да ми е чиста съвестта. Ще остана в парламента, защото за мен са гласували много хора, които са искали модела на Борисов да изчезне", каза още депутатът.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ужас
преди 9 месеца
Нормално е всички от ПП-ДБ и ГЕРБ да бъдат разследвани, а не да правят правителство. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Хайл14/88
преди 9 месеца
Нормално е да напуснеш парламента след като напуснеш партията си,не да ставаш "независим"....ще видим дали ще напусне Сигнализирай за неуместен коментар