Нестандартна изложба ни представя най-съкровените ни емоции и страхове

Аудио-визуалната инсталация стъпва на похвати от документалното кино

01.04.2023 | 15:50 Редактор: Искра Ангелова

Нестандартна изложба представя чувствата на хората. Идеята на авторите е чрез видео истории да се покажат всички емоции, пред които се изправяме всекидневно.

Аудио-визуалната инсталация стъпва на похвати от документалното кино, електронната музика, играта със светлини и "успокояващата сила на човешкия глас". Чрез всичко това се построява пътеката на чувството.

"Как човек преминава през трудните чувства - през страх, срам, тревога, неудобство. Като всяко чувство, завихря се, минава през един пик и след това утихва", сподели създателят на проекта - Златина Тенева.

През емоциите се разказват историите на 17 души. Водеща в тях е личната драма, която всъщност се оказва, че е обща за всеки един човек.

"Когато хората видят това нещо, с близките кадри да се почувстват по-близо до героите и да разберат, че имайки подобни трудности, не означава, че те са сами", коментира операторът Симона Кашова.

Двама от инициаторите решават също да застанат пред обектива.

"Моята история е за това колко ме е срам как изглеждам. Да не би хората да ме съдят, когато съм себе си", каза участникът в проекта - Даниела Димитрова.

"Моята история е тази на вечната вътрешна борба, която всички водим в ежедневните ситуации. Боря се за това да се чувствам добре в кожата си", допълни друг участник от проекта - Елиза Данева.

И са удовлетворени от споделеното.

"Разбираме, че не сме сами в тези емоции и когато преминаваме през тях заедно, става по-лесно", допълни Даниела.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.