Академията на МВР набира нови попълнения, приема документи до 2 юни

Кандидатите преминават през специализиран подбор

30.03.2023 | 11:49 Редактор: Тодор Петров
Академията на МВР набира нови попълнения, приема документи до 2 юни

Започна кандидатстудентската кампания в Академията на МВР. И тази година бакалавърските специалности в двата факултета на висшето училище „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ са: „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

До 2 юни включително желаещите да кандидатстват могат да подават документи в областните дирекции на МВР по местоживеене, а тези, които живеят в София – в Столичната дирекция на вътрешните работи. 

Те преминават през специализиран подбор, включващ медицинско изследване, проверка на физическата подготовка и психологическо изследване.

Кандидатите за образователно-квалификационна степен „магистър“ могат да избират между специалностите „Защита на националната сигурност“, „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“, Психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност“, „Публична администрация“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

Срокът за подаване на документи за тези специалности е до 23 юни включително.