Скорост в кръвта, добро настроение и музика: Дадоха старт на новия мотосезон

Мотоциклетистите призоваха за повече внимание на пътя

25.03.2023 | 19:00 Редактор: Вяра Димова

Над 10 хиляди мотористи откриха новия сезон в София днес. Шествие мина по няколко централни булеварда и създаде затруднение в движението. Не липсваше обаче празнично настроение, демонстрации и музика.

Бързите скорости са в кръвта на Людмил Минчев. Казва, че с нетърпение очаква откриването на мотосезона.

"Буквално от дете карам. Баща ми ме зариби с едни доста по-старо поколение мотори. С времето се развихме и стигнахме до по-големите кубатури, дойдоха и новите поколения мотоциклети", сподели Людмил.

С шествие от зала "Арена София" до Националния исторически музей хиляди мотористи и зрители дойдоха да гледат зрелищни състезания.

"Емоциите са страхотни, благодаря на публиката, на всички участници, настръхнал съм", коментира организаторът Мартин Райчев.

Заради събитието част от Околовръстното шосе беше затворено през деня, което затрудни движението в столицата. Мотото на тазгодишното издание е "Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи!".

"Все още културата на пътя не е това, което трябва да бъде. Надяваме се новият сезон да е с по-малко инциденти", каза Юлиана.

"Готини емоции, всичко е позитивно. Пожелавам по-малко катастрофи и да се пазим на пътищата", призова Емил.

"Призиви има и към мотоциклетистите -  нека да бъдем по-разумни на пътя, да се пазим и сами, да пуснем газта малко", допълни Людмил.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг Тренера
преди 1 година