Гасим лампите за един час, за да спасим планетата, отново е "Часът на Земята"

В България започва инициатива за възстановяване на популациите на риса

25.03.2023 | 11:16 Редактор: Михаела Димитрова
Гасим лампите за един час, за да спасим планетата, отново е

Отбелязваме "Часът на Земята". Инициативата се провежда винаги в последната събота на месец март. Тази вечер милиони хора по света ще загасят светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., за да изразят съпричастността си с каузата, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя.

Това е най-голямата инициатива на Световния фонд за дивата природа, като целта на кампанията е да ни напомни, че използваме доста ресурси, които можем да спестим, за да опазим природата чиста.

В рамките на световната кампания природозащитната организация в България започва инициатива за възстановяване на популациите на риса и дунавските есетри по нашите земи, наречена "Общ дом. Общо бъдеще".


1
0 rate up comment rate down comment 0
Калкулатор
преди 1 година
Преди време ни убеждаваха да си купуваме нови тв за да пестил енергия - старите ми телевизори бяха- голям 175вата и малък 75вата новия който купих беше 240 вата - се е Киро на кирия, вярно визията беше несравнима но се наложи да купя още един за децата още 200+вата. Та всичко е някак не съответстващо!?!?!??! Сигнализирай за неуместен коментар