Роди се Виктория - дъщеря на 58-годишна бежанка от Украйна, намерила сигурност в Бургас

Бебето е сбъдната 20-годишна мечта на балерината

24.03.2023 | 18:19 Редактор: Елеонора Танева
Роди се Виктория - дъщеря на 58-годишна бежанка от Украйна, намерила сигурност в Бургас

58-годишна украинска бежанка роди здраво бебе в бургаската университетска болница "Дева Мария". 

В 10:57 часа днес малката Виктория проплака проплака в ръцете на акушер-гинеколога д-р Сибел Татарова. Тя е с мерки 3 кг и 49 см. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. 

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настъпва в разгара на войната в Украйна и превръща майката в бежанка, търсеща спокойствие за себе си и бъдещото си дете. С д-р Татарова се среща още с пристигането си в България през септември миналата година и избира да се довери на нейния професионализъм, предвид специфичността на състоянието си, разказаха от болницата, цитирани от БТА.

"В последните години има достатъчно информация за жени, забременели и родили на сходна възраст, така че случаят нито ме изненада, нито ме притесни. Приех пациентката като предизвикателство, с готовност да реагирам при всяко едно евентуално усложнение, което може да се появи. През цялото време тя бе стриктно проследявана с лабораторни изследвания, ехографски прегледи, в това число и доплерови изследвания- всичко, което може да покаже някакъв проблем. За щастие, Валерия бе изключително дисциплинирана, а бременността протече нормално, без отклонения", каза д-р Татарова.

Майката ще бъде следена, тъй като някои усложнения настъпват след раждането, независимо че самото раждане е протекло нормално.