Времето се разваля, обявен е жълт код за валежи в 8 области

Максималните температури ще са от 18 до 21 градуса

22.03.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Дъждовно време в Световния ден на водата. Предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи е в сила за осем области на страната. Значителни валежи се очакват в София област, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Сутринта температурите в страната ще бъдат от 4 до 8 градуса, по Черноморието - до 7-8. През деня краткотрайните дъждове ще бъдат често явление, като защитени от преваляванията ще бъдат североизточните райони. По-съществени валежи се очакват следобед в Източните Родопи. 

Максималните температури ще са от 18 до 21 градуса, по морето 14-17, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък сутрешните мъгли ще бъдат често явление, а през деня ще бъде слънчево. В петък от запад бързо ще преминат облаци, по плътни над северните райони, но без валежи. 

В събота се очакват краткотрайни валежи. В неделя ще има повече слънце. През следващите дни чувствително ще се затопля. В Южна България показанията на термометрите ще надвишават 25 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.