Виждали ли сте този мъж? Четвърти месец издирват 73-годишния Асен Анджеров от Златоград

Изчезналият мъж е обявен за международно издирване

20.03.2023 | 16:53 Редактор: Искра Ангелова
Виждали ли сте този мъж? Четвърти месец издирват 73-годишния Асен Анджеров от Златоград

Повече от четири месеца се издирва Асен Цанков Анджеров на 73 години от Златоград. В последната мащабна акция по издирването са участвали около 20 служители на Районното управление в града и Областната дирекция на МВР в Смолян, а с помощта на община Златоград са били включени и два дрона. 

Мъжът напуснал дома си на 10 ноември м.г. около 13 ч и до момента е в неизвестност. По думите на директора на Областната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев поредното мащабно издирване от края на миналата седмица преди да се разлисти гората отново не дало резултат.

В акцията са участвали 20 служители на Районното управление в града и от Областната дирекция на полицията в Смолян, както и близки на изчезналия мъж, сред които и сина му. Обходени са всички места около вилата, която посещавал и обработвал земя. В помощ на акцията са били издигнати два дрона, предоставени от община Златоград. След обстоен оглед на всички снимки в две от тях имало съмнение за следи, но претърсванията били без успех, припомня "Труд".

Изчезналият мъж е обявен за международно издирване. Асен Анджеров е висок около 165 см, с нормално телосложение. В деня на изчезването си е бил облечен с черен анцунг, червено горнище с черни ръкави и сива шапка. Мъжът се придвижва с помощта бастун и страда от редица заболявания.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR), МВР