Рапърът Кристо спешно търси кръводарители за майка си

Жената е с тежко заболяване след прекаран Ковид-19

19.03.2023 | 17:41 Редактор: Ирена Бакърджиева
Рапърът Кристо спешно търси кръводарители за майка си

Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си, която е с тежко заболяване след прекаран Ковид-19. Това съобщи самият той във видео, публикувано във Facebook.

"Търсим доброволни кръводарители (около 100 души) за майка ми Мариана Спасова Балабанова, която се нуждае от спешно кръвопреливане в Медицински институт на МВР, София. Чрез своята логопедична дейност тя е помогнала на над 5000 човека в България и по света да преодолеят заекването си", казва във видеото Кристо. 

Той обяснява, че се извършва процедурата плазмафереза за лечение на кръвно заболяване в следствие на тежко прекаран Ковид-19 и грип тип А.

"За целта се нуждаем от плазмата, получена от 100 дарителя с кръвна група главно А и АВ, и А(-), но се приемат и кръводарители от всяка друга група", уточнява изпълнителят.

Дори човек да не знае своята кръвна група, пак може да помогнете, като дари кръв. Ако желае да го направи, може да посети Национален център по трансфузионна хематология в София, намиращ се ул. "Братя Миладинови" 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 часа.

Снимка: Facebook