Държавната "Ел Би Булгарикум": Има 80% надценка на млечните продукти

От месеци цените растат главоломно, твърди директорът на компанията

08.02.2023 | 19:51 Редактор: Вяра Димова
Държавната

Държавната компания "Ел Би Булгарикум", която произвежда млечни продукти, видя надценка при тях от 80%. Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги при доставките, твърди изпълнителният директор на дружеството Николай Маринов. И посочва, че от месеци цените на млечните продукти растат главоломно и това до много голяма степен е причина да откаже българите да ги купуват.

Според Маринов всичко зависело от големите търговски вериги, защото малките магазини не слагали големи надценки. Производителите също изпитват трудности, изкупната цена на млякото се вдигна, торовете и горивата се увеличиха, но не си позволяваме рязък скок на продукцията, допълва Маринов, цитиран от "24 часа".

Изявлението му идва ден след като правителството обяви, че започва проверка по веригата от производителите на храни до рафтовете на магазините. Целта е да се установи дали има необосновано поскъпване и свръхпечалби на търговците. Ако се установят такива, ще се правят проверки от НАП, Комисията за защита на потребителите и КЗК. 

Снимка: БГНЕС

1
0 rate up comment rate down comment 0
Бибо
преди 1 месец
А защо всичките им продукти дори са по- скъпи в тяхните представителни магазини!!!??? Сигнализирай за неуместен коментар