Радев: Войната в Украйна и инфлацията поставят живота на българина пред изпитание

Според президента пандемията от Ковид-19 и енергийната криза също са сред факторите, затрудняващи хората

08.02.2023 | 10:31 Редактор: Ирена Бакърджиева
Радев: Войната в Украйна и инфлацията поставят живота на българина пред изпитание

"Пандемията от Ковид-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание". Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа", цитиран от БТА.

"Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия", коментира държавният глава.

"Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията", каза президентът - "на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам", допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън "сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията".

"Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ "Подкрепа" да се роди едва преди три десетилетия, бурният ѝ живот много трудно ще се вмести дори в три века", каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ "Подкрепа" се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. "В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации", добави Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Не ти вярвам
преди 1 година
Животът на хората е труден заради алчността и некадърността на тези, които я управляват и онези в парламента! Не се оправдавайте с войната! Говорите така, все едно България воюва. Сигнализирай за неуместен коментар