Донев разкри огромни надценки по магазините, въвеждат механизъм за контрол

Ще се следи какви са цените от склада до магазина

07.02.2023 | 14:28 Редактор: Михаела Димитрова

Правителството въвежда механизъм за наблюдение и контрол на цените на храните. В основата на контрола ще бъде потребителят. Ще бъдат показвани нелоялните търговски практики, т.е. драстичното покачване на цената по пътя от производителя до щанда - и на малките и на големите магазини. Така всеки, който пазарува, ще разбира къде има "изкривяване" на цените .

Това стана ясно след спешната среща при премиера, на която дойдоха министри и шефове на агенции. Различни и независими изследвания вече показаха, че някои храни у нас са по-скъпи от тези в други европейски страни, включително и в най-богатата в общността - Люксембург. Става дума основно за яйца, масло, сирене, олио.

От Агенция "Митници" ще се получава информация на каква цена са внесени стоките, след това през Комисията за стокови борси и тържища ще се следи какви са цените от склада до магазина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хяхя
преди 1 година
Брей, *** той голям детектив бил бе. Как ги е разкрил не знам. Сигурно му се е наложило от немотия да иде да си купи едно сирене в местното Фантастико и му прилошало. Сигнализирай за неуместен коментар