Десетки граждани протестираха срещу спирането на руските телевизии у нас

Сред тях бе и лидерът на "Атака" Волен Сидеров

07.02.2023 | 14:10 Редактор: Михаела Димитрова

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколко руски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел, Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.


3
1 rate up comment rate down comment 1
Цензурата
преди 1 година
Защо да не гледат хората руски телевизии, като им харесва?Ама и демокрация......Аз гледам някои американски медии и странно защо информацията не е толкова пропагандна като по българските. Новите демократи забраняват на хората и им казват какво да правят, както през социализма. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
Аз
преди 1 година
1
2 rate up comment rate down comment 2
тодор
преди 1 година
да си ги гледат на сателит щом им липсват Сигнализирай за неуместен коментар