С допълнителни 3 млн. лв. обновяват 150 детски площадки в София

Предложението е на председателя на СОС Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева

07.02.2023 | 12:04 Редактор: Вяра Димова
С допълнителни 3 млн. лв. обновяват 150 детски площадки в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за отпускане на 3 000 000 лв. за ремонт и поддръжка на 150 детски площадки в 24-те столични района.

От 100 000 до 135 000 лв. ще бъдат разпределяни по районните администрации за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства на територията на Столичната община, като средствата ще се отпускат както за изграждане, така и за извършване на възстановителни и ремонтни работи.

В началото на годината шефът на градския парламент Георги Георгиев представи инициирания от него План за действие за обновяване на детски площадки в столицата.

"Приоритетно ще се работи за обновяване на най-старите и опасни съоръжения, друг критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява средствата за обновяване и изграждане на детски площадки, кои пространства да бъдат рехабилитирани определят районните кметове. Изпълнението на ремонтите ще е тяхна задача. Част от площадките ще са изцяло нови", коментира Георгиев и апелира новите съоръжения да се пазят и да не стават обект на вандализъм.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)