Шишков: От ГЕРБ са поддържали пътищата с текущ ремонт, при който контролът е занижен

Давани са 35% аванси, без да има яснота кога ще започне строителството

05.02.2023 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева
Шишков: От ГЕРБ са поддържали пътищата с текущ ремонт, при който контролът е занижен

Започваме да попадаме в капан, той не е само с "Хемус", това е капанът на целия строителен хаос. Този капан започва да се връща като бумеранг в обществото и то с изключително негативен знак. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков пред БНР.

"Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът на АМ "Хемус" 2018-2019 година. Залагането на самия процес - да се дадат 35% аванси, без да има яснота кога ще започне строителството. Проблемът не е, че са раздадени парите, а че са дадени, когато не е било ясно кога ще започне строителството на магистралата", коментира Шишков.

Той посочи, че в България няма условия да бъдат строени магистрали, защото няма планиране, няма подробни устройствени планове, няма и идейни проекти.

"Обвиненията на ГЕРБ са плод на фактите как са поддържали пътищата в периода 2018-2021 г., които коментирам в публичното пространство. Тогава пътищата са се поддържали основно с текущи ремонти. При основния ремонт има контрол, а при текущия контролът е изключително занижен. Състоянието на нашите пътища е заради това", подчерта министърът на регионалното развитие.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
gogo
преди 1 година
Аз от този Шишков разбрах как всичко е било неправилно, лошо, няма условия, няма документация, занижен контрол, без дългосрочна визия, без идейни проекти, без визия, дългосрочна.Бих искал да разбера обаче и следното. Този Шишков построил ли е барем един километър път, магистрала, подобно, по начина, който той смята за правилен, със визия, идея и документи?Изобщо в България някъде има ли такъв път? Построен от времето на траките та до сега? Сигнализирай за неуместен коментар