Борисов: ГЕРБ стои твърдо зад Украйна

Лидерът на партията обсъди възможността за сътрудничество с формацията на Зеленски

03.02.2023 | 11:31 Редактор: Петя Кръстева
Борисов: ГЕРБ стои твърдо зад Украйна

"ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна", заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на Комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден "Герой на Украйна".

Той е подчертал пред колегите си, че "благодарение на ГЕРБ са приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Гладомора за геноцид в българския парламент".

"Освен това, още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков", припомни той в публикация във Facebook. 

Представителите на украинската Рада са благодарили за всичко, което от ГЕРБ са направили през последната година за Украйна. Подчертали са, че за тях партията е силен поддръжник и приятел.

В рамките на срещата са обсъдени и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - "Слуга на народа",  и ГЕРБ.

Снимка: Facebook - личен профил Бойко Борисов


3
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 година
2
1 rate up comment rate down comment 0
Герберите
преди 1 година
Антиреклама и на ГЕРБ. Само се хвалят как подкрепяли чужди държави. Зад българския интерес кога ще застанете? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Мълчете си по тея въпроси, че така само давате гласове на Костя ... Сигнализирай за неуместен коментар