Братът на изчезналия Емо: Доброволците са като професионалисти, издирването се мести в града

Мартин Боев призова още хора да се включат в търсенето

02.02.2023 | 17:46 Редактор: Ирена Бакърджиева

Шести ден няма следа от Емил Боев, който изчезна в Перник в събота. Младият мъж за последно е забелязан около ферма в покрайнините на града, а днес за първи път доброволци тръгнаха да го търсят не в гората, а във вътрешността на Перник.

Разделени на екипи тази сутрин доброволците часове наред обхождаха райони на Перник около парка "Войниковец".

"От хората имаме много голямо разбиране, канят ни да преглеждаме домове, обясняват ни къде е имало изоставени къщи, къде можем да влизаме, къде има наркомани, къде има алкохолици. До момента всеки ни е оказал съдействие, нямаме проблеми с местните изобщо", уточни доброволката Виктория Томчева.

"Разпределили сме екипи по райони, по квартали, така че максимално бързо да се обходи града и да няма проблеми, за да не се засичаме на едни и същи места. Имаме координатори, имаме хора, които постоянно са във връзка, заедно с полицията и специални части, така че постоянно се кооперираме и се опитваме да намерим Емо на всяка цена", посочи приятелката на Емил Стефани Стоева.

Братът на изчезналия Емил призова още хора да се включат в търсенето. Те обаче трябва предварително да са се запознали с начина на издирване, за да не се губи време и да не се излага никой на риск.

"На прав път ли сме, не мога да кажа. Доброволците са просто като професионалисти, все едно цял живот сме се занимавали с това, имаме ясна комуникация, имаме ясни маршрути. В момента имаме човек, който работи по това камерите да се гледат, маршрутите, които са обходени, да се гледат, всички съмнителни места", каза братът на Емил - Мартин Боев.

Паралелно с акцията на доброволците върви и полицейско издирване, то е съсредоточено все още в гористите местности.

"Полицията е абсолютно готова да работи с нас, дава ни се инструктаж, когато пратим локация, оглежда се със сериозност, работим постоянно. Аз лично постоянно съм в контакт между доброволци, полиция и спасители. Мога да ви кажа, че всички искат да го намерим", категоричен е Мартин.

Търсенето в кварталите на Перник ще продължи до 22:00 часа тази вечер. Утре ще бъде подновено в 10:00 часа.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.